Gevulde courgette met gekaramelliseerde knoflook en rode ui
Ingrediënten
- 1 a 2 bol courgetten – uitgehold of enkele langwerpige
- 3/4 bol knoflook gepeld en de grote tenen in de lengte doormidden
- 1 flinke rode ui – in stukjes
- ca 1/2 eetlepel balsamico azijn
- ca 1 eetlepel suiker
- ca 1 theelepel tijm/rozemarijn fijngesneden
- 1 eetlepel panco of paneermeel
- olijfolie
- water
- zout
Instructies
- Uitgeholde bolcourgette van binnen bestrooien met panco. In oven op 180 graden zetten (of op andere manier voorgaren).
Vulling:
- Doe de teentjes knoflook in een steelpannetje en zet net onder water. Op laag vuur 3 min. koken.
- Giet de knoflook af, droog de pan en doe er de olie in. Doe de knoflook terug in de pan.
- Bak de knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Doe de stukjes ui erbij. 5 minuten meebakken, geregeld roeren.
- Kopje water erbij doen en 10 min. zachtjes laten koken.
- Azijn, suiker, zout, tijm en rozemarijn erbij en nog eens ca 10 minuten laten pruttelen of tot de vloeistof bijna verdampt is en een stroperige massa over is gebleven.
- (Bol)courgette uit oven, vulling erin doen, (+ eventueel wat eruit gehaald is) terug in oven tot helemaal gaar.
- Lekker met gefrituurde zoete aardappel.
Gevulde courgette van Renate