Gevulde courgette met gekaramelliseerde knoflook en rode ui

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 a 2 bol courgetten – uitgehold of enkele langwerpige
  • 3/4 bol knoflook gepeld en de grote tenen in de lengte doormidden
  • 1 flinke rode ui – in stukjes
  • ca 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • ca 1 eetlepel suiker
  • ca 1 theelepel tijm/rozemarijn fijngesneden
  • 1 eetlepel panco of paneermeel
  • olijfolie
  • water
  • zout

Instructies
 

  • Uitgeholde bolcourgette van binnen bestrooien met panco. In oven op 180 graden zetten (of op andere manier voorgaren).

Vulling:

  • Doe de teentjes knoflook in een steelpannetje en zet net onder water. Op laag vuur 3 min. koken.
  • Giet de knoflook af, droog de pan en doe er de olie in. Doe de knoflook terug in de pan.
  • Bak de knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Doe de stukjes ui erbij. 5 minuten meebakken, geregeld roeren.
  • Kopje water erbij doen en 10 min. zachtjes laten koken.
  • Azijn, suiker, zout, tijm en rozemarijn erbij en nog eens ca 10 minuten laten pruttelen of tot de vloeistof bijna verdampt is en een stroperige massa over is gebleven.
  • (Bol)courgette uit oven, vulling erin doen, (+ eventueel wat eruit gehaald is) terug in oven tot helemaal gaar.
  • Lekker met gefrituurde zoete aardappel.
Trefwoord courgette
Gevulde courgette van Renate