Hartige taart boerenkool van Sylvia

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 quiche deegbodem b.v. van tante Fanny
  • 1 quiche vorm
  • 1 eetlepel boter
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 2 knoflooktenen geperst
  • 500 gram boerenkool in repen gesneden
  • zout en peter naar smaak
  • gekruid (vegetarisch of runder) gehakt
  • 1/4 kop wijn
  • verse basilicum naar smaak
  • 1/4 kop ricotta of plantaardige vervanging
  • 2 eieren of ei vervanging

Instructies
 

  • In een wokpan de olie en boter warm laten worden.
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • De knoflook en ui fruiten, zout en peper naar smaak erbij.In een bakje apart bewaren.
  • In dezelfde pan met het restant olie/boter gehakt bakken,apart zetten.
  • Wederom in dezelfde pan de boerenkool en de wijn onderconstant roeren laten slinken.
  • Alles mengen in een kom met de eieren en ricotta. Zout,peper en basilicum naar smaak toevoegen.
  • Beleg met de quiche bodem de vorm en vul de quiche met het mengsel. 15 tot 20 minuten in de oven.
Trefwoord boerenkool, hartige taart
Hartige taart boerenkool van Sylvia