Hartige taart boerenkool van Sylvia
Ingrediënten
- 1 quiche deegbodem b.v. van tante Fanny
- 1 quiche vorm
- 1 eetlepel boter
- 2 grote uien gesnipperd
- 2 knoflooktenen geperst
- 500 gram boerenkool in repen gesneden
- zout en peter naar smaak
- gekruid (vegetarisch of runder) gehakt
- 1/4 kop wijn
- verse basilicum naar smaak
- 1/4 kop ricotta of plantaardige vervanging
- 2 eieren of ei vervanging
Instructies
- In een wokpan de olie en boter warm laten worden.
- Verwarm de oven op 200 graden
- De knoflook en ui fruiten, zout en peper naar smaak erbij.In een bakje apart bewaren.
- In dezelfde pan met het restant olie/boter gehakt bakken,apart zetten.
- Wederom in dezelfde pan de boerenkool en de wijn onderconstant roeren laten slinken.
- Alles mengen in een kom met de eieren en ricotta. Zout,peper en basilicum naar smaak toevoegen.
- Beleg met de quiche bodem de vorm en vul de quiche met het mengsel. 15 tot 20 minuten in de oven.
Hartige taart boerenkool van Sylvia