Aardappelsoep met palmkool van Renate
Vrij naar recept uit Vegano Cucino Italiano
Ingrediënten
- 1 pond gewone en zoete aardappel
- 400 gram palmkool
- 1 flinke ui
- 2 tenen knoflook (minimaal)
- 1 à 1,5 liter groentebouillon (warm)
- peper en zout naar smaak
- 1 citroen
- olijfolie
Instructies
- Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden, ui en knoflook ook in kleine stukjes.
- Palmkool zonder nerf in smalle reepjes snijden.
- Olie in pan heet laten worden, ui erin, even later aardappels erbij, nog wat later knoflook erbij.
- Warme bouillon erbij doen, deksel op pan, laten koken tot alles gaar is.
- Staafmixer erin, aantal blokjes heel laten.
- Reepjes palmkool erbij en laten koken tot zacht is.
- Op smaak maken met peper, zout en beetje citroen.
Aardappelsoep met palmkool van Renate