Ik herinner me ineens dat één van mijn favoriete recepten, wat ik in de regel maak met spinazie of snijbiet, eigenlijk oorspronkelijk een recept was met raapsteel.
Maar wanneer is er nu raapsteel? Nu dus! Van de tuinderij.
Bij deze dan mijn favoriet met raapsteel.
Pasta met raapstelen van Karin
Fris zomer gerecht met pasta en raapstelen
Ingrediënten
- Raapstelen
- Rode ui
- Knoflook
- Champignons
- Basilicum (droog of vers)
- Crème fraiche of plantaardige room/kwark/yoghurt
- Spaghetti
Instructies
- Zet water op voor de spaghetti en doe deze er in wanneer het water kookt.
- Snij en was de raapstelen.
- Snij de ui, knoflook en champignons.
- Zet een bakpan op met wat olie en fruit vervolgens de ui,knoflook en champignons. Wanneer je gedroogde basilicum gebruikt doe er dan een ruime theelepel bij. De verse pas op het laatst.
- Voeg vervolgens de raapstelen toe en bak ze kort totdat ze wat geslonken en mals zijn.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Heb je verse basilicum? Voeg deze dan nu toe.
- Zet het vuur op z’n laagst en roer er snel de crème fraiche of plantaardige room/kwark/yoghurt doorheen.
- Zet het vuur uit.
- Giet de gare spaghetti af en roer deze door het roerbak mengsel.
Notities
Lekker met (plantaardige) strooi/geraspte kaas en kan eigenlijk niet zonder een tomatensalade!
Pasta met raapstelen (of spinazie, of snijbiet) van Karin